Malta Öğrenci Vizesi

 

MALTA ÖĞRENCİ VİZESİ İÇİN GEREKLİ BELGELER

 ♦ Tam olarak doldurulmuş vize başvuru formu - TARAFIMIZDAN DOLDURULACAKTIR

 ♦ Başvurulan okuldan kabul belgesi:  Haftada kaç saat ders göreceğiniz ve Kursun başlama ve bitiş tarihlerini kapsamalıdır. TARAFIMIZDAN SAĞLANACAKIR.

 ♦ TÜM KURS ÜCRETİNİN ÖDENDİĞİNE DAİR BELGE

 ♦ PASAPORT: Dönüş tarihiniz sonrası en az 6 ay daha geçerli ve içinde en az 2 boş sayfa olması gerekmektedir. Eğitiminizi uzatma olasılığınız varsa pasaport geçerlilik tarihinizin buna uygun olmasına dikkat ediniz.

  ♦ Vize ücreti: Öğrenci iseniz; YOK,  Değilseniz; 60€ / VFS: 30€

 ♦ 4 adet yeni çekilmiş vesikalık fotoğraf, arka plan beyaz, 3,5x4,5cm olmalıdır.

 ♦ Nüfus Cüzdanı fotokopisi

 ♦ Vukuatlı nüfus kütük kayıt örneği

 ♦ Sabıka kaydı

 ♦ Varsa içinde vizeler olan diğer pasaportlar

 ♦ Varsa Evlenme cüzdanı

 ♦ Daha önce evlenme boşanma durumu oldu ise mahkeme kararları, varsa çocukların velayeti

 ♦ Askerlik tecil/terhis belgesi

  ♦ Gidiş-dönüş bilet rezervasyonu

♦ Niyet Mektubu

♦ 30.000 Euro kapsamlı Schengen seyahat sağlık sigortası.

 ♦ 18 yaşından küçükseniz noter onaylı muvafakatname

 

► Okul ve yaşam giderlerinizi karşılayabileceğinizi gösteren kanıtlar

 ♦ Siz ve/veya aileniz çalışıyorsa

  - son 3 aya ait maaş bordroları,

  - Sigortalı işe giriş bildirgeniz

 ♦ İşe dönüş yazısı:

    - Çalışıyorsanız ve aynı işe dönecekseniz eğitim süresince iş yerinden izinli olduğunuza dair belge, Yeni bir işe başlayacaksanız Malta dönüşü işe başlayacağınıza dair yazı

  ♦ Siz ve/veya aileniz kendi işyerine sahipse: Kuruluş gazetesi, ticaret sicil belgesi, vergi levhası, imza sirküleri

  ♦ Size ve/veya ailenize ait banka cüzdanları / Banka hesap dökümleri – son 3 ay-  (Güncel olmalıdır, en fazla 1 gün öncesine ait hesaplar kabul edilir.)

 ♦ Size ve/veya ailenize ait tapular, araç ruhsatları

 ♦ Banka kredisi ile eğitiminizi finanse edecekseniz ilgili belgeler

 ♦ Varsa oda/meslek kuruluşu üye kaydı

 ♦ Ekonomik durumunuzu iyi gösterecek her türlü ek belge

 ♦ Taahhütname (anne, baba ya da kim destekliyor ise onun tarafından noterde onaylatılmış olmalı)

 ♦ Destekleyicinizin akrabanız olması durumunda akrabalığınızı kanıtlayacak nüfus kayıt örneği

 ♦ Destekleyici ekonomik durum belgeleri

 Eğitim Durumunuz

 ♦ Halen öğrenci iseniz okulunuzdan öğrenci belgeniz, eğitiminize ara vererek gidecekseniz okuldan izin belgesi

 ♦ Öğrenci değilseniz son mezun olduğunuz okulun diploma ya da çıkış belgesi♦ Daha önce yurt içinde / Yurtdışında bir dil kursuna gidildiyse kurs sertifikanız veya gittiğiniz kurstan alınacak mektup

 ♦ Mesleğinizle ilgili olanlar öncelikli olmakla birlikte almış olduğunuz her türlü sertifika/diploma